Næste udstilling: 2. september 2023 – Vejle Bibliotek

Rotterne kan deltage i både udstilling, hvor rotten vurderes og i agility, hvor rotten løber gennem forhindringsbanen.

Kategorierne som bedømmes er:
1. plads
2. plads
Dommerens favorit
Publikums favorit
Slasketesten
Bedste hooded
Bedste berkshire
Bedste rex
Bedste dumbo

Agility 1
Agiltiy 2komm

Sådan forløber udstillingen

  • Udstillere møder kl. 10 – 1 time før arrangementet starter
  • Hver udstiller får sit eget bord, hvor rotternes bur stilles. Hvert bord er med god afstand fra hinanden, så der er mulighed for, at rotterne kan løbe rundt på bordet
  • Kl. 11 bydes der velkommen og bedømmelsen går så småt i gang
  • Rotterne vil blive kaldt op til bedømmelse én ad gangen. Der vil blive uddelt en udstillerliste med deltagende rotter og deres ejere.
  • Agility kører løbende, når det passer ind
  • Der vil løbende være små konkurrencer som Rotte Roulette, Sæt Halen På Rotten, Rotteskidning og Rotte Ringspil. Der vil være små præmier til vinderne. Deltagelse: 5-10 kr. pr. spil. Medbring derfor gerne kontanter (Mobile Pay er desværre ikke muligt)
  • Der vil være gratis kaffe, the, saft og kage så længe lager haves. Medlemmer har mulighed for at forudbestille en gratis sandwich (mere info kommer, når vi nærmer os)
  • Ca. kl. 15 vil der være kåringer og præmieoverrækkelser til alle vindere
  • Kl. 16 siger vi tak for denne gang
  • Giv gerne en hånd med oprydningen

Regler
Rotterne tilmeldes i 2 kategorier; Junior (2-5 måneder gammel) og Senior (5 måneder-1 år og 10 måneder gammel). 

Der bedømmes ud fra kondition, renhed (ingen porphyrin, ren pels uden rifter mm), temperament og tamhed.

Rotten skal være stor og velproportioneret men ej fed, bue over skuldrene og være muskuløs med et langt hoved, som dog ikke må være for spids ved næsen. Hunnen er længere og mere slank end hannen, som skal være større og kraftigere. Øjnene skal være store, runde og lidt udestående og have afstand imellem dem. 

OBS! En særlig beskrivelse for dumbo; Ørerne skal være store, velformede og sidde symmetrisk placeret på hovedet med god afstand fra hinanden. 

Halen skal være cylinderformet og lige lang som kroppen, helst, tyk ved roden og smallere ned til en fin spids. Ører, tæer og hale skal være dækket med fine hårstrå. Pelsen skal være blød og glansfuld. Hannerne har dog normalt en grovere pels end hunnerne. Rotten skal være i god kondition, ren og uden hårløse pletter i pelsen, sår eller kryb. Den skal desuden være tam og let at håndtere.

Alvorlige fejl: dårlig tilstand; undervægtig, manglende muskelmasse og/eller overvægtig samt bare pletter, skadede kropsdele, ujævn eller for kort hale.

Diskvalificerende fejl: manglede knurhår eller kropsdele (helt eller delvist) samt misdannelser, knude, større sår, kryb, tydelig dårligt helbred og aggressivitet. 

Rotterne tildeles en A-, AB- eller B-pris, afhængig af hvor mange kriterier rotterne opfylder. Højeste udmærkelse vinder 1. pladsen. Du får en kopi af bedømmelsessedlen, hvor der står, hvilken pris (A, AB, B) din rotte har fået, samt kommentarer. For at gå videre til finalen, kræver det en A pris. Det betyder dog ikke, at alle rotter med en A-pris går videre. 

Rotterne skal have nyklippede negle, som vi gerne vil være behjælpelige med, hvis ejer ikke selv har mulighed for at klippe.

Standard reglementet, hvor der bliver bedømt ud fra fænotyper, kan downloades herunder. Den øverste del af regelsættet, som også er beskrevet ovenover, gælder for Pet klasse. 

I udstillingen vurderes der ud fra en sammenblanding af standard og Pet. Husk på, at der vurderes ud fra de rotter, der er meldt til, så har du ikke en dumbo eller berkshire, der er indenfor standarden, så kan den stadig være den bedste på udstillingsdagen og have mulighed for at vinde. 

Dommer: Camilla Bendix Rasmussen


Overordnede agilityregler:
Konkurrencen kører af to omgange. De rotter, der gennemfører banen på under 3 minutter, går videre til næste runde. Anden og sidste runde foregår ved kapløb, hvor ejeren kalder rotten til sig. Hurtigste rotte vinder konkurrencen. Ingen erfaring nødvendig. Der vil blive foretaget demonstration og gennemgang af reglerne før hver runde. Rotterne bliver guidet på banen af ejeren.

1. og 2. plads præmieres.

Dommer: Malene Carlsen

Agilityregler Sverige


Reglerne er oversat med tilladelse fra Svenska Råttsälskapet

Krav til udstillere

Husk at rotter er flokdyr, så selvom du kun har tilmeldt én rotte, skal rotten have en kammerat med.

Buret eller transportkassen, som rotterne skal tilbringe en hel dag i, skal være stor nok til, at de kan rejse sig op og bevæge sig rundt. Der skal være godt med ventilation i buret/kassen. Der skal være mad og vand tilgængeligt samt et skjulested i form af en køje eller et hus, så rotten kan trække sig tilbage. Hav evt. et tæppe med til at lægge over buret.

Vi ønsker ikke at se laboratoriekasser på udstillingen. 

Hjemmelavede bure af plastikkasser accepteres, så længe de opfylder ovenstående krav.

Retningslinjer for hygiejne og forebyggelse af smitte

Alle rotter vil blive tjekket i døren ved ankomst. 
Har rotten sår, porfyrin om næse/øjne eller nyser og grynter den, vil den blive afvist i døren. Vær derfor sikker på, at dine rotter er ved godt helbred, inden I tager hjemmefra.

Der er sprit tilgængeligt i lokalet, som du bedes gøre brug af, når du håndterer eller hilser på rotter fra forskellige udstillere. Ønsker udstiller ikke at lade sine rotter håndteres af andre end dommerne, bedes dette accepteres.

Spørg altid rotternes ejer, om du må hilse på rotterne.

Covid-19 er stadig en realitet og vi beder derfor deltagere om stadig at være forsigtige, da vi kommer tæt på hinanden i løbet af dagen.

Når rotten afleveres på dommerbordet, træder ejeren og andre nysgerrige bag ved tapen på gulvet.

Tilmelding
Det er nemt og enkelt at deltage i udstillingen. Du tilmelder blot dine rotter via knappen nedenfor og medbringer rotten til arrangementet. Så klarer dommerne resten.

Udstilling
15 kr. pr. rotte for medlemmer
30 kr. pr. rotte for ikke-medlemmer

Agility
10 kr. 
for tilmelding uanset antal af rotter for medlemmer
10 kr. pr. rotte for ikke-medlemmer

Tilmeldingsgebyret indbetales pr. bankoverførsel til reg. 9570 kontonr. 13168555 Danske Bank. Vi modtager desværre ikke Mobile Pay.

For at udstille skal man være fyldt 18 år. Børn og unge under 18 år kan deltage med forældrenes samtykke.

Tilmelding af rotter skal ske senest den 30. august 2023

Der sendes én tilmelding pr. rotte.

 

Der skal tages forbehold for ændringer