Næste udstilling: 7. september 2024 – Vejle Bibliotek

Udstillingen vil starte kl. 13.00, udstillere kan ankomme fra kl. 12.30 (Da lokalet er lejet ud frem til kl. 12 kan der være lidt forsinkelser mht. opstilling af borde og start af selve vurderingen af rotterne). Udstillingens forløb er beskrevet nedenfor, det vides ikke om der er dommer til Agility.   

Rotterne kan deltage i både udstilling, hvor rotten vurderes og i agility, hvor rotten løber gennem forhindringsbanen.

Kategorierne som bedømmes er:
1. plads
2. plads
Dommerens favorit
Publikums favorit
Slasketesten
Bedste dumbo
Bedste aftegning (dækker over alle aftegninger, såsom hooded, berkshire, variegated, self osv.)
Bedste pelstype (Rex, dobbeltrex, fuzz, silvermane, velveteen, harley osv.)
Længste og korteste hale

Sådan forløber udstillingen

  • Udstillere møder kl. 12.30 – 1/2 time før arrangementet starter. Rotterne tjekkes igennem og udstillere stiller bur op.  
  • Hver udstiller får sit eget bord/borde, hvor rotternes bur stilles. Hvert bord er med god afstand fra hinanden, så der er mulighed for, at rotterne kan løbe rundt på bordet
  • Kl. 13 er der åbent for gæster, her bydes der velkommen og bedømmelsen går så småt i gang
  • Rotterne vil blive kaldt op til bedømmelse én ad gangen. Der vil blive uddelt en udstillerliste med deltagende rotter og deres ejere. 
  • Der vil løbende være små konkurrencer såsom Rotte Roulette, Sæt Halen På Rotten, Rotteskidning og Rotte Ringspil. Der vil være små præmier til vinderne. Deltagelse: 5-10 kr. pr. spil. Medbring derfor kontanter (Mobile Pay er desværre ikke muligt)
  • Der vil være gratis kaffe, the, saft og kage så længe lager haves. 
  • 15-15.30 vil der være frokost. Medlemmer har mulighed for gratis frokost, ikke medlemmer kan købe frokost på stedet. 
  • 15.30-17 fortsættes bedømmelser, konkurrencer og hygge. 
  • Ca. kl. 17-17.45 (med forbehold, meget kan ske der kan rykke tiden) vil der være kåringer og præmieoverrækkelser til alle vindere, samt fællesoprydning. Såfremt tiden skrider, vil kåringerne blive udnævnt ude på parkeringspladsen, da vi skal være ude af lokalet senest kl. 18. 
  • Tak for i dag kl. 18.00

Regler
Rotterne tilmeldes i 2 kategorier; Junior (2-5 måneder gammel) og Senior (5 måneder-1 år og 10 måneder gammel). 

Der bedømmes ud fra kondition, renhed (ingen porphyrin, ren pels uden rifter mm), temperament og tamhed.

Rotten skal være stor og velproportioneret men ej fed, bue over skuldrene og være muskuløs med et langt hoved, som dog ikke må være for spids ved næsen. Hunnen er længere og mere slank end hannen, som skal være større og kraftigere. Øjnene skal være store, runde og lidt udestående og have afstand imellem dem. 

OBS! En særlig beskrivelse for dumbo; Ørerne skal være store, velformede og sidde symmetrisk placeret på hovedet med god afstand fra hinanden. 

Halen skal være cylinderformet og lige lang som kroppen, helst, tyk ved roden og smallere ned til en fin spids. Ører, tæer og hale skal være dækket med fine hårstrå. Pelsen skal være blød og glansfuld. Hannerne har dog normalt en grovere pels end hunnerne. Rotten skal være i god kondition, ren og uden hårløse pletter i pelsen, sår eller kryb. Den skal desuden være tam og let at håndtere.

Alvorlige fejl: dårlig tilstand; undervægtig, manglende muskelmasse og/eller overvægtig samt bare pletter, skadede kropsdele, ujævn eller for kort hale.

Diskvalificerende fejl: manglede knurhår eller kropsdele (helt eller delvist) samt misdannelser, knude, større sår, kryb, tydelig dårligt helbred og aggressivitet. 

Rotterne tildeles en A-, AB- eller B-pris, afhængig af hvor mange kriterier rotterne opfylder. Højeste udmærkelse vinder 1. pladsen. Du får en kopi af bedømmelsessedlen, hvor der står, hvilken pris (A, AB, B) din rotte har fået, samt kommentarer. For at gå videre til finalen, kræver det en A pris. Det betyder dog ikke, at alle rotter med en A-pris går videre. 

Rotterne skal have nyklippede negle, som vi gerne vil være behjælpelige med, hvis ejer ikke selv har mulighed for at klippe.

Standard reglementet, hvor der bliver bedømt ud fra fænotyper, kan downloades herunder. Den øverste del af regelsættet, som også er beskrevet ovenover, gælder for Pet klasse. 

I udstillingen vurderes der ud fra en sammenblanding af standard og Pet. Husk på, at der vurderes ud fra de rotter, der er meldt til, så har du ikke en dumbo eller berkshire, der er indenfor standarden, så kan den stadig være den bedste på udstillingsdagen og have mulighed for at vinde. 

Dommer: Camilla Bendix Rasmussen


Overordnede agilityregler:
Konkurrencen kører af to omgange. De rotter, der gennemfører banen på under 3 minutter, går videre til næste runde. Anden og sidste runde foregår ved kapløb, hvor ejeren kalder rotten til sig. Hurtigste rotte vinder konkurrencen. Ingen erfaring nødvendig. Der vil blive foretaget demonstration og gennemgang af reglerne før hver runde. Rotterne bliver guidet på banen af ejeren.

1. og 2. plads præmieres.

Dommer: Malene Carlsen

Agilityregler Sverige


Reglerne er oversat med tilladelse fra Svenska Råttsälskapet

Krav til udstillere

Husk at rotter er flokdyr, så selvom du kun har tilmeldt én rotte, skal rotten have en kammerat med.

Buret eller transportkassen, som rotterne skal tilbringe en hel dag i, skal være stor nok til, at de kan rejse sig op og bevæge sig rundt. Der skal være godt med ventilation i buret/kassen. Der skal være mad og vand tilgængeligt samt et skjulested i form af en køje eller et hus, så rotten kan trække sig tilbage. Hav evt. et tæppe med til at lægge over buret.

Vi ønsker ikke at se laboratoriekasser på udstillingen. 

Hjemmelavede bure af plastikkasser accepteres, så længe de opfylder ovenstående krav.

Giv en hjælpende hånd ved afslutningen af udstillingen. Tør dit bord af, pak bord og stole sammen, smid papir ud og fej omkring hvor du har stået. På denne måde bliver det en fornøjelse for alle parter at være med til udstillingerne og åbner op for muligheden for flere udstillinger på et år. 

Retningslinjer for hygiejne og forebyggelse af smitte

Alle rotter vil blive tjekket i døren ved ankomst. 
Har rotten sår, porfyrin om næse/øjne eller nyser og grynter den, vil den blive afvist i døren. Vær derfor sikker på, at dine rotter er ved godt helbred, inden I tager hjemmefra.

Der er sprit tilgængeligt i lokalet, som du bedes gøre brug af, når du håndterer eller hilser på rotter fra forskellige udstillere. Ønsker udstiller ikke at lade sine rotter håndteres af andre end dommerne, bedes dette accepteres.

Spørg altid rotternes ejer, om du må hilse på rotterne.

Da vi kommer tæt på hinanden i løbet af dagen, er det vigtigt at vi alle tager hensyn til hinanden og udviser venlighed. Giv gerne en hjælpende hånd ved behov. 

Når rotten afleveres på dommerbordet, træder ejeren og andre nysgerrige bag ved tapen på gulvet.

Tilmelding
Det er nemt og enkelt at deltage i udstillingen. Du tilmelder blot dine rotter via knappen nedenfor og medbringer rotten til arrangementet. Så klarer dommerne resten.

Udstilling
15 kr. pr. rotte for medlemmer
30 kr. pr. rotte for ikke-medlemmer

Agility
10 kr. for tilmelding uanset antal af rotter for medlemmer
10 kr. pr. rotte for ikke-medlemmer
(Ikke aktuelt for udstilling i skovlunde, så tilmeld ikke dine rotter til Agility)

Kun publikums favorit
5 kr. pr. rotte for medlemmer
10 kr. pr. rotte for ikke medlemmer
Dette er en mulighed, hvis du ønsker en mulighed for at vinde publikum prisen på en rotte, der ikke skal udstilles. Alle rotter der udstilles, er automatisk med i chancen for at vinde publikums favorit. 

Tilmeldingsgebyret indbetales pr. bankoverførsel til reg. 9570 kontonr. 13168555 Danske Bank. Vi modtager desværre ikke Mobile Pay. 

For at udstille skal man være fyldt 18 år. Børn og unge under 18 år kan deltage med forældrenes samtykke.

Tilmelding af rotter skal ske senest den 29. maj 2024. Giv også besked i tilmeldingen om du ønsker morgenmad og frokost, tilføj evt. allergener.

Der kan tilmeldes max 8 rotter pr. person til udstillingen. Alt derudover, kan tilmeldes til Publikums favorit (her skal der bare sendes billede af rotten og dennes navn, andet info behøves ikke). 
OBS! Alle rotter der er tilmeldt til selve udstillingen, er automatisk med i publikum favorit, der skal ikke betales ekstra for dem.  

Der sendes en samlet tilmelding for alle rotter via mail (forening@tamrotte.dk).
De informationer vi skal bruge er:
– Dit fulde navn
– Din alder
– Dit telefonnummer
– Rottens navn
– Rottens køn
– Rottens fænotype
– Rottens alder i måneder (evt. tilføj rottens fødselsdato).
Sørg for at hav mellemrum imellem hver rotte, så det er tydeligt hvilken rotte der er tale om. 

Billeder af rotterne skal sendes via WeTransfer link (som du tilføjer mailen), sørg for at billedfilen er gemt som rottens navn. Såfremt du har problemer med at bruge WeTransfer, kan du sende billederne i mail, det skal dog fremgå tydeligt hvilke rotter der er på billederne. Billederne skal bruges til publikums favorit, det skal være et billede der tydeligt viser hvilken rotte der er tale om. 

Der skal tages forbehold for ændringer