Oversat med tilladelse fra Carole Nelson, Lilratscal
Oversat af Annbritt Jørgensen

Hunrotter får ikke menstruation, så hvis hunrotten bløder fra skeden, er der noget galt, og man er nødt til at tage den til dyrlægen. Blødning fra underlivet kan være et tegn på en livmodersvulst, underlivsbetændelse, en urinvejsinfektion, abort eller starten på en fødsel. Hvis du kan udelukke en abort eller fødsel fra listen, og hvis hun stadig bløder efter hun har fået antibiotika til at befri hende for enhver infektion, er den eneste tilbageværende behandling at få hende steriliseret.

Sterilisering kan eliminere problemet og muligvis forlænge hendes liv. Vær sikker på at finde en kompetent dyrlæge til at udføre operationen og vær sikker på, at din dyrlæge giver dig antibiotika efter operationen, til at forhindre infektion.

Husk at denne operation involverer at gå ind i kroppens hulrum og bør ikke besluttes uden at overveje risiciene. Hvis det er en ung rotte vil fordelene muligvis opveje risiciene, men hvis hun er meget gammel, er det måske bedst at lade hende leve sit liv i fred. Nogle hunner kan bløde fra underlivet af og til i over et år inden de forlader denne verden, men man bør dog tage den til dyrlæge, så snart blødningen opdages.